Termeni si conditii

Bine te-am gasit! Iti multumim ca ne citesti.  Am actualizat Termenii si Conditiile  site-ului.
Te rugam sa parcurgi prevederile legate de modul incare functioneaza site-ul si felul in care avem grija ca toate datele sa fie in siguranta, si sa bifezi acceptarea lor.

Diagnostic - Stopartroza
Diagnostic 2017-10-02T16:16:00+00:00

Diagnostic

Afla-ti riscul de gonartroza si coxartroza.

TESTEAZA-TE GRATUIT

Diagnosticul in gonartroza si coxartroza

Diagnosticul de gonartroza este stabilit de medic in urma anamnezei (discutie purtata cu pacientul cu privire la simptomele resimtite, precum si la istoricul sau medical), in urma unui examen fizic, precum si in urma realizarii unor explorari imagistice precum radiografia, CT (computer tomograf), RMN (rezonanta magnetica nucleara), ecografia genunchilor insotite de analize de sange.

Medicul reumatolog sau ortoped este cel care face diagnosticarea coxartrozei. La cabinetul unui medic reumatolog sau ortoped poti ajunge si la recomandarea medicului de familie, care suspecteaza ca este vorba despre o boala a articulatiilor.

Complicatii in gonartroza si coxartroza

Diagnosticarea artrozei in stadiu incipient ajuta pacientul sa incetineasca evolutia bolii si sa amane pentru o perioada cat mai lunga interventia chirurgicala. Odata ce primeste diagnosticul de artroza, pacientul ar trebui sa urmeze sfaturile medicului pentru a preveni evolutia artrozei si pentru mentinerea calitatii vietii in parametri normali pentru cat mai mult timp: adoptarea unui stil de viata sanatos, exercitiile fizice de intensitate moderata, kinetoterapia sub indrumarea unui specialist. Tratamentul naturist poate fi, de asemenea, de ajutor in ameliorarea durerilor de genunchi cauzate de artroza.

Netratata corespunzator, gonartroza poate duce la pierderea completa a mobilitatii articulare, deci la imobilizarea piciorului.

Pacientul care nu trateaza artroza soldului poate ajunge sa fie imobilizat la pat, mai ales daca este vorba despre coxartroza bilaterala, adica atat la articulatia soldului drept, cat si la articulatia soldului stang.